top of page

Om Artroa

Skärmdump 2020-09-05 kl. 15_12_24.webp
Eva Skiöldebrand -
GRUNDARE

Professor i allmän patologi vid Sveriges Lantbruksuniversitet. Har klinisk koppling till djurmedicinsk behandling och forskar kring artros. Hon har en lång karriär inom läkemedelsindustrin (Bayer Animal Health), från vilken hon har fått stor erfarenhet av projektledning av stora projekt och att utföra kliniska prövningar för registrering av läkemedel som används vid artros. 

Skärmdump 2020-09-05 kl. 15_12_33.webp
Anders Lindahl -
GRUNDARE

Professor i klinisk kemi och transfusionsmedicin vid Göteborgs universitet. Han är överläkare specialiserad på klinisk kemi och cellterapi och har varit COO vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i över 10 år. Han är grundare av Cell Matrix AB och medgrundare av Cellartis AB.

Skärmdump 2020-09-05 kl. 15_12_39.webp
Stina Ekman -
GRUNDARE

Professor i specialpatologi vid Sveriges Lantbruksuniversitet. Hon är en ECVP-diplomat och hennes expertis är inom patologi i rörelsesystemet, med fokus på artros och osteokondros hos husdjur. Hon har stor erfarenhet av olika morfologiska tekniker. 

Elisabeth Hansson Rönnbäck 2412.jpg
Elisabeth Hansson -
GRUNDARE

Professor i neurobiologi vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet. Hon forskar om farmakologiska substanser i nätverkskopplade celler, stödcellerna i olika organ i kroppen. Dessa nätverk kan påverkas av inflammatoriska stimuli och bli oreglerade. Det kan ge upphov till systemisk inflammation, som i sin tur kan leda till smärta som kan övergå till kronisk.

Grundare och ägare av behandlingsläkemedlet.

Skärmdump 2020-09-05 kl. 15_12_52.webp
Kristin Abrahamsson Aurell-
GRUNDARE

Hästveterinär och klinikchef på Kungsbacka Hästklinik. Grundare och ägare av behandlingsläkemedlet.

bottom of page